Simon

Simon blev fanget i gæld

dxx333

Da Simon afsluttede sit skoleforløb om iværksætteri, gik han straks igang med at udtænke planer til hans fremtidige virksomheder. Gode idéer er svære at komme på, men Simon havde en masse af dem som han havde tænkt sig til, i løbet af de mange år på skolebænken. At starte et successfuldt selskab havde altid været en af Simons helt store drømme, og han var villig til at gå i hvilken som helst retning, for at sikre sig at denne drøm blev til virkelighed.

For lidt penge, for kort tid

Hvis der var én ting som Simon havde lært i sit skoleforløb så var det, at for at tjene penge, skulle man bruge penge. Derfor havde Simon en masse deltids arbejde som, på længere sigt, skulle sikre ham at han havde den kapital det ville kræve, at få hans mange idéer sat i værk. Det gik hurtigt op for Simon at det ville tage lang tid, at tjene penge ind til at starte de projekter han havde i sinde, ved at arbejde de steder hvor han arbejdede – længere tid end han var villig til at bruge. Simon begyndte derfor at tænke sig til, hvor han ville kunne skaffe de penge fra, som det krævede for ham at komme ordentligt igang. Et oplagt valg for Simon var at søge om et lån i sin bank. Desværre blev hans ansøgning om et lån afvist af banken, og Simon var derfor på bar bund. Med en ringe indtjening fra hans deltidsarbejde, var Simon begyndt at miste håbet for at starte en virksomhed inden for den nærmeste fremtid.

Et pludseligt håb

En dag da Simon kom hjem fra sit arbejde, satte han sig foran tv’et. I tv’et spillede en reklame som fangede hans opmærksomhed. ”Lån penge online” stod der, med store røde bogstaver, og Simon’s interesse voksede. I reklamen var der tale om et kviklån, og ordene ”nemt” og ”hurtigt” fik Simon’s hjerte til at banke. Han gik derfor ind på internettet og ansøgte om det kviklån han havde set i fjernsynet, og inden længe var hans ansøgning blevet godkendt, og pengene var lagt ind på Simon’s konto. Straks gik Simon igang med at arbejde.

Uforudsete konsekvenser

Da Simon havde iværksat en af hans idéer, indså han at hans forretning ikke gik som forventet. Faktisk gik den så dårligt, at inden for kort tid, måtte Simon erkende at han var gået konkurs. Nu var der ingen penge at komme efter, og Simon stod med et lån der skulle betales tilbage. Imidlertid havde dette lån trukket renter, og Simon skulle ende med at betale meget mere tilbage, end han havde lånt. Dette satte Simon i en dårlig økonomisk situation, for hans skyldige beløb blev højere og højere. Da Simon var ved at miste håbet, rakte han ud til sin ven Michael, hvis far arbejdede for finansministeriet, for at få hjælp til sin økonomi og tilbagebetaling af den gæld, han havde opbygget sig. Sammen med Michael og hans far, fik Simon struktureret en plan om at betale gælden tilbage. På trods af den dårlige situation, havde Simon stadig blod på tanden efter at iværksætte nogle nye selskaber, men han måtte lære om hvad der kan ske ved at låne penge, på den hårde måde.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.