Et indblik i SMS lån

dxx333

Hvis du levede før internettet og mobiltelefoner blev store har du nok egentlig ikke haft det store kendskab til lån. Medmindre man skulle have penge til noget stort som f.eks. en bolig eller en bil, så har de fleste ikke rigtig prøvet at tage et lån, for ikke nok med at det var lidt besværligt, så var beløbene altid rimelig høje før bankerne gad gå med til det. Historisk banede dette naturligvis vej for lånehajer som kunne tilbyde lån i mindre summe til folk, som ikke nødvendigvis havde brug for en bil, men blot nok penge til at dække huslejen, og på denne måde er utallige mennesker blevet fanget i et inferno af lån og mareridt lignende. Men nu om dage behøver man ikke det, for SMS lån er netop kommet til Danmark i stor stil.

Hvad er et SMS lån?

SMS lån, ansøg SMS kviklån nu!  Det er den nye metode til at tage lån som for nyligt er kommet til Danmark. Talsmænd for firmaer som udgiver disse har sagt, at det er den absolut ideelle måde at tage et lån på. Man skal ikke dukke op nogle steder, man skal ikke gøre det store, man skal blot sende en SMS og så kommer penge til en. Dette er del af en proces som firmaerne kalder streamlining. Det amerikanske ord for ”strømlining” som betyder, at gøre noget simpelt og let anvendeligt for masserne (eksempler heraf er bl.a. at telefoner uden knapper er en form for strømlining).

Firmaerne hævder, at ved at strømline disse lån til en større skarre af mennesker som førhen ikke havde adgang til den, vil de altså kunne hjælpe en hel masse mennesker som har brug for pengene, og andre mennesker som ellers ikke havde tid til, at tage disse lån hvis de skulle skrive/ringe til banken og derefter selv dukke op. Med denne strømlining kan alle og enhver låne principielt ethvert beløb, hvilket vil kunne hjælpe dem stort i deres hverdag. Specifikt fokuserer disse firmaer på folk, som generelt har penge men af en eller anden grund lige mangler lidt i lommen. Om det er fordi de skal i byen og more sig ugen inden lønsedlen kommer, eller om det er fordi de lige præcis ikke har nok til huslejen for måneden.

Hvorfor SMS lån er blevet store

Det er nu om dage normalt at se reklamer der siger ”SMS lån, ansøg sms kviklån nu!” og det lader til, at reklamerne har været rimelig effektive, for der er en stor del af danskerne som er begyndt at gøre brug af dem. I modsætning til hvad man skulle tro hjælper det faktisk økonomien ifølge undersøgelser, for færre danskere ender faktisk med at blive smidt fra hus og hjem eller sænke deres levestandarder fordi de ikke har penge nok i en mindre stund.

Om SMS lån bliver fremtiden af lån som helhed er dog en anden sag. Kritikere mener, at det aldrig vil erstatte traditionelle lån, og når det kommer til store beløb er det måske sandt. Men proponenter mener, at der altid vil være et behov for mindre hurtige lån, og svaret ligger heri.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.