Hvorfor er danskerne blevet så glade for vielsesringe i guld og hvidguld?

dxx333

Hvis du er blevet forlovet for nyligt, eller kender nogen som er blevet forlovet, så er der rigtig høj sandsynlighed for, at det blev gjort med en vielsesring i guld eller hvidguld. Dette pointerer en ny undersøgelse som fastslår, at et stigende antal danskere de seneste par år har valgt, at blive forlovet med vielsesringe i guld eller hvidguld. Det er specielt tale om vielsesringe i bl.a. guld og hvidguld i København på Frederiksberg, som er blevet hevet af hylderne de seneste par måneder til fordel for diamantringe og lignende ringe. Vi vil forsøge os på, at opklare hvordan det kan være, at disse ringe er blevet danskernes favorit på så kort tid.

Historien bag ringe

Ringe hare i rigtig mange år været et symbol i Danmark og udlandet på ægteskab og troværdighed til hinanden. Dette, mener historikere, er baseret på forskellige kulturer og historier, men hovedsageligt stammer den ide om vielsesringe som vi har, fra det romerske rige. I Rom bar man vielsesringe, og man gjorde det altid på venstre hånd. Dette gjorde man fordi, at romerne mente, at der var en blodåre som gik fra venstre ringfinger direkte til hjertet. Denne blodåre var kendt som Vena Amoris (kærlighedsåren). På trods af, at ideen om denne blodåre stadig findes rimelig bredt, er det blevet bevist til at være en myte, som ikke har rod i virkeligheden.

Siden romernes tider har der så været store udviklinger i verden af ringe. I starten af det 20. århundrede begyndte diamantfirmaet De Beers at reklamere bredt og vidt for diamantringe som den eneste ”rigtige vielsesring”. Dette førte også til en bred kulturel konsensus om, at diamanter var kvindens bedste ven (et slogan De Beers firmaet fandt på), og at man skulle have en ring med en diamant, hvis man gerne ville vise status. De sidste par år er denne ide dog ved at falme i popularitet efter offentligheden har fået øjnene op for, at De Beers gør storstilet brug af slaveri til at skaffe deres diamanter, og bloddiamanter.

Hvis du vil købe vielsesring

Der er stor uenighed om hvad man egentlig skal gøre nu, hvis man gerne vil købe en vielsesring. Men hvis danskernes hang er til at stole på, så peger det på, at du burde overveje at købe en i guld eller hvidguld. Undersøgernes forklaringer på hvorfor dette kunne være var blandt andet, at ringene både var diskrete men samtidig udstrålede stor værdi. Dette stemmer også på visse punkter overens med Danmarks kulturelle ideer om Janteloven, og det er morsomt at se hvordan de også pålægges på vores køb af ringe.

Når det dog kommer til hvilke ringe af guld og hvidguld man gerne vil vælge er det naturligvis heller ikke helt nemt, for der er rigtig mange forskellige varianter. De kommer fra forskellige beløb med de billigere fra lidt over 5.000 kroner til de mere luksuriøse som koster op til 20.000 kroner og mere. Så hvis du overvejer at købe en vielsesring kunne det være et godt tidspunkt at tage mål nu.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.