Halloween er kommet for at blive

dxx333

Vi danskere har det med at adoptere amerikanske traditioner, og i de seneste år har vi taget halloween mere og mere til os. Derfor har Danmark nu to udklædningstraditioner, én i februar og én sidst i oktober. Der er god grund til at tro på, at traditionen er kommet for at blive, for byer rundt omkring er begyndt at pynte op i både gaderne og butikkerne, og især legetøjsbutikkerne har fokus på kostumer til børn. Det er faktorer som disse, der er med til at gøre en tradition permanent – ønsket om sjov og spas og ønsket om at tjene penge. I Danmark er traditionen dog mere forenklet og mest for børnene, hvorimod at det i blandt andet Amerika er lige så meget en dag for de voksne.

Vælg det rigtige Halloween kostume

Hvis man vælger at fejre halloween, så er kostumet et af de vigtigste elementer. Derfor skal du finde et godt kostume til dit barn og måske dig selv, hvis du skal fejre halloween. Nogen gange er man så heldig, at man har et kostume liggende fra fastelavn, som kan leve op til den uhygge, der forventes af et halloweenkostume. Andre gange må man ud atinvestere i noget nyt, eller hvis man er en kreativ sjæl, så kan man lave det selv. Det, der er vigtigt at huske på, når man køber kostumer til børn, er, at der skal lægges vægt på, hvad de godt kan lide. Halloween kostumer kan til tider være sværere at finde, end når der skal findes kostume til fastelavn. For til halloween er der en forventning om, at kostumet skal være uhyggeligt, og det er ikke altid, at alle børn er med på den. Derfor er det en god ide at få børnene med ud at vælge kostume – eller spørge dem efter, hvad de godt kunne tænke sig at være.

Der er heldigvis mange forskellige slags kostumer, og der er noget til både piger og drenge. I Danmark er reglerne heller ikke så faste som i Amerika, når det gælder kostumer til børn. Her i landet går der meget fastelavn i traditionen, og det er derfor ikke det værst tænkelige, der kunne ske, hvis et barn kom udklædt som prinsesse i stedet for som heks. Køb kostumer til dine børn her.

Der er mange måder at fejre dagen på

Det er ikke alle steder, at halloween er et hit – endnu. Nogen steder rundt i landet, går børnene fra hus til hus ligesom til fastelavn, men langt de fleste steder oplever man det ikke. En anden ting, som er blevet lidt mere populær, er at afholde halloween optog og fester for børn og voksne rundt omkring i byerne. Flere steder er efterårsferien blevet tid til uhygge og halloween arrangementer. Skoler og børnehaver er også begyndt at komme med på ideen. Flere steder er der blevet indført en dag med halloween arrangementer, hvor børnene kan opleve formildede skrækhuse og komme i deres kostumer. Der er dog en ting, der har fået en del mere opmærksomhed end andet, og det er udskæring af græskar. Dette er noget, der vækker glæde hos både børn og voksne, og man ser mange steder, at lige netop denne del af halloween har gjort sit indtog.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.