hjælp

Find det helt rigtige hjælpemiddel til den ældre

dxx333

Hjælpemidler er blevet opfundet for at gøre hverdagen lettere for bl.a. de ældre. Ifølge statistikker kan man ældre klare sig meget bedre fordi de netop har en eller anden form for hjælpemiddel. Der bliver hele tiden videreudviklet på disse hjælpemidler således, at hver enkel genstand får flere og flere egenskaber. I forbindelse med træningsmaskiner er dette en stor fordel, da den ældre har mulighed for at kunne indstille styrken således, at der kommer noget udfordring under træningen. Indenfor en bestemt kategori findes der ikke kun en type af hjælpemidler, men en hel serie. Derfor kan det være svært at overskue hvad der vil bedst for den enkelte. På HOK kan du se hvad der er af muligheder.

Ret til hjælpemidler:

Den enkelte borger har ret til hjælpemidler, hvis det med garanti vil gøre hverdagen nemmere for dem. De ældre kan ansøge om dette gennem kommunen, og på denne måde få hjælpemidlet opsat derhjemme. Hvis den ældre vil have flere hjælpemidler kan det være, at man selv er nødt til at betale for noget af det. Kommunen bevilliger en vis mængde således, at den ældre kan klare sig selv uden de store problemer. Der kommer normalt en person ud fra kommunen for at snakke med den ældre om hvad der er brug for. På denne måde finder man i fællesskab frem til hvad der kunne være gavnligt af hjælpemidler. Kommunen reagerer hurtigt på de ældres trivsel, og sørger dermed for at der hurtigt kommer de rette hjælpemidler hjem til boligen. Den ældre kan sagtens få hjælp til opsætning af de forskellige ting, hvis der ikke er andre som kan hjælpe. Selvom de ældre ikke vil have hjælp til daglig, så er hjælpemidlerne med til at give dem en nemmere hverdag.

Kugledynen er et hit:

Ifølge statistikker er mange danskere glade for kugledynen som hjælpemiddel. Den har ikke været meget fremme, men er begyndt at gøre det især blandt de ældre. Hvis den ældre har fysiske eller psykiske problemer kan denne dyne være med til at gøre dem mere rolige, så de får en bedre nattesøvn. Med alderen får mange ældre problemer med at sove ordentligt, hvilket resulterer i, at de er meget trætte i løbet af dagen. Ifølge studier har det vist, at kugledynen kan give samme effekt ligesom medicin til bl.a. beroligelse. Selvom kugledynen er tung, så er den ikke ubehagelig at sove med. De fleste vender sig til den i løbet af et par nætter.

Hvad koster en kugledyne:

Hvis den ældre skal have fingrene i en god kugledyne, så skal man også ville betale prisen for det. En kugledyne kommer hurtigt til at koste mindst 3000 kr., da den har så gavnlig en virkning på søvnproblemer og andre lidelser. Det er muligt at kunne finde brugte kugledyner, hvis økonomien ikke er til at købe en ny. Der findes forskellige slags kugledyner, så det er vigtigt at man finder en model, der passer til den ældres behov. Du kan bl.a. på https://www.hok.dk/kugledyne/ se hvad der kan købes af kugledyner til den ældre.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.