tilpas på arbejdsplads

Vigtigt at føle sig tilpas på sin arbejdsplads

dxx333

Det viser sig desværre, at der er alt for mange mennesker rundt omkring i Danmark, som ikke har det særlig godt med deres arbejdsplads. Der kan både være tale om, at man psykisk ikke trives særlig godt på sin arbejdsplads, men der kan også være tale om et rent fysisk perspektiv, hvor arbejdspladsen simpelthen fysisk ikke er god for ens krop, ja den er måske ligefrem sundhedsskadelig. Så tænker man måske: jamen, hvilke arbejdspladser har sådan nogle forhold? Det viser sig faktisk, at vores børns arbejdspladser tit har nogle rent dårlige arbejdsforhold, og her er der selvfølgelig tale om folkeskolerne. Der er i tidens løb blevet klaget rigtig meget over, at alt for mange folkeskoler rundt omkring i landet simpelthen ikke er særlig godt egnede til, at der sidder børn og prøver at lære alle mulige ting, som kræver deres fulde koncentration. Det har vist sig, at der er rigtig mange skoler, der har haft problemer med deres luftkvalitet, det vil sige, at indeklimaet har været alt andet end godt, hvor man så endelig er begyndt at prioritere dette lidt højere. Så har det også vist sig, at der tit er meget dårligt isoleret på mange skoler, og derfor går børnene tit på nogle meget kolde gulve, og de har langt større chance for at blive syg på deres arbejdsplads, som skolen jo er for børnene, end voksne har på deres arbejdsplads, og dette er jo egentlig ikke i orden. Det skal der jo gøres noget ved.

Loftisolering hjælper betydeligt på tingene

Der er foretaget mange tiltag imod dårlige arbejdsvilkår for alle Danmarks børn på de mange skoler, og blandt dem er der foretaget god loftisolering, sådan at børnene ikke behøver at gå kolde rundt længere.

Dette er jo både godt for børnene, men det er sandelig også godt for skolens, og dermed statens, regnskab. Her var der jo tale om en enkelt skole, men hvis man nu virkelig tager sig sammen og gør det samme med alle skoler i landet, så ville det gøre mange børns forhold meget bedre, og samtidig ville staten spare mange penge på mindre forbrug med henhold til energiforbrug i forbindelse med opvarmning af skolen.

Man kan dog også spare endnu flere penge, og det er der mange skoler, der efterhånden er startet på. Der er mange skoler, der nu prioriterer solcelleanlæg til en god pris selvfølgelig.

Energiforbedringer kan gøre en stor forskel

Der er nogle ting her i livet, som man bare ikke må nedprioritere. En af disse ting er sundheden hos andre mennesker, men trods dette, så er folkeskolerne og de sundhedsforhold, der har været der, blevet nedprioriteret i rigtig mange år.

Men der er faktisk en god forretning i at gøre forholdende bedre. Selv om det koster en smule, så kommer pengene tilbage igen. Hvis man vælger at lave energiforbedringer, så bliver der færre sygedage til børnene og en langt mindre varmeregning til skolen, og dette er jo en komplet ”win-win”-situation, som er for dum at lade passere.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.