test af plæneklippere

Rangering af plæneklippere

dxx333

Hvis man ikke ved noget om plæneklippere kan det være svært at finde rundt i de mange forskellige modeller og typer plæneklippere der findes. Som udgangspunkt er der 5 typer man kan vælge i mellem.
Der er en helt almindelig klassisk håndskubber. Den er tilegnet de helt små plæner. De er miljøvenlige, da de ikke kræver hverken strøm eller benzin, men de er lidt svære at manøvre. Desuden skal man klippe græsset lidt oftere, da den ikke kan tage alt for langt græs.
En elektrisk plæneklipper er velegnet til plæner i mellemstørrelsen, altså omkring 100-400 kvadratmeter. Man skal heller ikke have for mange bede eller andre forhindringer der kan gøre det svært at navigere. Elektroniske plæneklippere larmer næsten ikke og de er meget lette i vægt. Man skal være opmærksom på at der skal være en stikkontakt i nærheden.
En batteridreven akku-plæneklipper kan klippe plæner op til 250 kvadratmeter, inden batteriet skal skiftes ud eller oplades igen. Her er der ingen ledning man skal passe på, til gengæld skal man altid sørge for at lade batterierne op eller have to batterier til udskiftning.
En benzinplæneklipper kan i princippet bruges til rigtig mange størrelser, men er plænen større end 400 kvadratmeter er det bedst med en benzindreven maskine. Det sparer en masse tid, så det kan bedst betale sig. De forurener lidt mere, og larmer mere end elektriske plæneklippere. De kræver også mere vedligeholdelse.
En robotplæneklipper er en rigtig god løsning til dem som har en lille have, og som ikke kan genere andre med støj. Den kan ende med at kører mange timer om dagen, og selvom lydniveauet ikke er specielt højt, så er det stadig en konstant lyd, som kan komme til at genere naboerne.
Kort sagt er eldrevne maskiner mere miljørigtige og støjsvage sammenlignet med benzindrevne.

Test af plæneklippere

For at gøre det nemmere for forbrugerne at finde den helt rigtige plæneklipper, er der lavet forskellige tests og rangeringer af maskinerne. På den måde er det blevet nemmere og bedre muligt at finde de plæneklippere der er af høj kvalitet og til en rimelig pris. Det er både eksperters testresultater og forbrugernes egne vurderinger der bliver taget med i den endelige evaluering aff den spcifikke plæneklipper. Læs mere her.

En plæneklipper der ligger højt på listen er en maskine som er velegnet til lidt større haver. Den har en klippebredde på 43 cm. og den kan samle 50 liter græs op i beholderen. Den har 10 forskellige klippetrin og en fuld opladning af batteriet tager 140 minutter. Det er en plæneklipper der tager højde for arbejdskomforten. Den mindsker belastningen i kroppen meget og gør maskinen mere ergonomisk korrekt.
En robotplæneklipper ha rogså sneget sig op på listen. Den kan klare plæner op til 1600 kvadratmeter, og kan klippe mellem 20-60 cm højt græs. Den kan køre i 45 minutter for derefter at skulle oplades i 60 minutter. Robotten kører selv hen til ladestationen når den trænger. Den har forskellige foranstaltninger mod tyveri, såsom pinkode og alarm, og den har nogle sikkerhedsforanstaltninger over for dyr og mennesker. Lydniveauet er meget svagt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.