Guide til renovering af husets udvendige vægge

dxx333

Der findes et utal af muligheder og teknikker der kan anvendes når huset skal renoveres. Vi vil her komme nærmere ind på 3 af de mest udbredte og anvendte teknikker og hvad man skal overveje og hvilke fordele og grunde der kan være er ved hver enkelt. Dette kan bruges til at udvide sit kendskab, men også bruges som en inspirationskilde til, når man skal renovere eller overvejer at renovere husets udvendige vægge på boligen.

Til at starte med skal man selvfølgelig overveje sit budget og hvor dybdegående et arbejde der skal laves, samt om det er aktuelt at huset skal varmere eller mere energivenligt. Undersøg også herom, hvilke muligheder der præcist er med dit hus og vægge, da ikke alle vægge er velegnet til alle teknikker og metoder. Det anbefales heraf selvfølgelig altid, at indgå et samarbejde og få råd og hjælp af en professionel.

Vandskuring

Vandskuring er ikke en løsning, som i sig selv styrker væggen, men er en mere dekorativ løsning der vil her give huset en bedre og forbedret udseende. Det giver her et flot rustikt udseende, som kan give væggen en flot lysere farve, hvor eks. Murstenene stadig vil være synlige. Man skal dog overveje og finde informationer omkring om ens vægge er velegnede til vandskuring, da ikke alle overflader velegner sig til denne teknik.

Net pudsning

En metode som der er værd at overveje og virkelig har vundet sit indpas i Danmark er net pudsning. Dette er en stærk og langtidsholdbar løsning, som er velegnet til langt de fleste underlag og kan holde i mange år fremadrettet. Ved denne metode kræver det minimal vedligeholdelse og man har her også mulighed for, at tilpasse væggen i den farve der ønskes. Teknikken er velegnet til væge som er meget nedslidte og rent praktisk en metode, hvor mørtel og puds bliver armeret med fibernet og skaber en holdbar løsning, hvor du helt undgår revner og afskalninger på væggen.

Endvidere er dette også en metode, som er til at betale og som generelt giver en rigtig pænt og jævn overflade, som i langt de fleste tilfælde vil passe til husets og omgivelsernes udtryk.

Facadeisolering

Afhængig af alderen og din nuværende isolering af boligen er det også helt klart en overvejelse værd at få renoveret huset med en facadeisolering. Ved sådan en renovering opnår du her både en flottere kosmetisk mur, men også samtidig en varmere og mere energivenlig bolig. Dette kan både lede til en højere værdi af din bolig, et bedre indeklima, men også mindre udgifter til varme, som kan være en økonomisk faktor på den lange bane. Rent teknisk er det en teknisk bestående af flere lag – først klæbepuds, isolering, grundpuds, armeringsnet, endnu et lag grundpuds og til sidst indfarvet slutpuds.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.