Maleri

3 Ideer til at stresse af med efter arbejdet

dxx333

Når man har en travl hverdag, så kommer man nemt til at fokusere på alle de gøremål, som man skal have overstået, hvormed man glemmer at tage sig tid til pauser, hvor hjernen og kroppen har muligheden for at slappe lidt af. Dette er naturligvis ikke sundt i længden, da det er godt for ens mentale velvære, at man har tid til at fordybe sig i andet end ens arbejde. 

Men når man er træt efter arbejdet og alle ens gøremål, så er det ikke altid, at man har overskuddet til at finde på en aktivitet, som man kan slappe af med. Derfor får du her 3 forslag til ting, som du kan stresse af med efter arbejdet. 

Lån penge

1. Læg et puslespil 

Mange forbinder sikkert at lægge puslespil med barndommen, men man kan altså sagtens lægge puslespil, selvom man er blevet voksen. Man kan nemlig købe puslespil, som består af mange, mindre brikker, hvilket dermed gør det langt mere udfordrende at samle end de små børnepuslespil. 

Puslespil er rigtig godt at slappe af med, da det kræver ens opmærksomhed og koncentration, som dermed bliver flyttet fra arbejdsrelaterede tanker og over på blot at skulle finde de rigtige brikker. Dette er også en hyggelig ting, som man kan lave sammen med sin partner eller større børn. Dermed får man noget hyggeligt familiesamvær, samtidig med at ens hjerne får en pause fra arbejdet. 

2. Begynd at male 

Maling er en anden aktivitet, som er rigtig god at stresse af med efter en arbejdsdag – og man behøver bestemt ikke være nogen Picasso, førend man kan gribe penslen og svinge den over lærredet. Det er nemlig fuldstændig ligegyldig, om man er god eller ej, da det blot handler om at fjerne tankerne fra det, som stresser én. 

Når man fordyber sig i maleriet, så kan man bare lade tankerne vandre, imens man fokuserer på at male nogle fine blomster eller en skål med frugter. Førend man kan gå i gang med at male, så kræver det selvfølgelig, at man har en række redskaber såsom pensler, staffelier, lærreder osv. Hvis du mangler pengene til at finansiere din hobby med, så kan du læse mere om, hvordan du kan tage et lån trods RKI

Refleksionsskriverier

3. Lav refleksionsskriverier 

Hvis du går og døjer med en masse tanker omkring dit arbejde og liv generelt, så kan en god måde til at bearbejde disse tanker være at begynde at skrive refleksionsskriverier. Definitionen på disse skriverier er temmelig løs, hvilket kan være en stor fordel; så kan man nemlig skrive på lige præcis den måde, som hjælper en bedst muligt. 

Refleksionsskriverier går dog generelt ud på, at man får sat ord og sætninger på nogle af de refleksioner, overvejelser og følelser, som man går og tumler med. Det gør dermed ens tankemylder konkret ved at sætte ord på det, hvilket kan gøre det nemmere at overskue og egentlig indse, hvad det er man går og bruger sin energi på at tænke på. 

Om man helst vil skrive i hånden i en slags dagbog, eller om man foretrækker at lave et dokument på computeren, er helt ligegyldigt. Så længe det bare fungerer for én selv.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.