Gæld og besparelser

Har du mistet overblikket? Sådan kan du få det tilbage

dxx333

Måske har du hørt begrebet samlelån blive nævnt i en eller anden sammenhæng – men hvad dækker begrebet nærmere egentlig over? Et samlelån er kort sagt en type lån, hvor du samler alle dine forskellige lån i blot et enkelt. Og fordelene ved dette er ikke til at overse. Et samlelån kan nemlig ofte give dig langt større overblik over din økonomi, og ikke mindst spare dig for en hel del penge i samlede afbetalingsudgifter – og dermed få dig til at sove langt bedre om natten.

sparegris

Flere typer samlelån

Selvom alle samlelån i bund og grund går ud på det samme, så kan det dog variere en smule hvorledes en bestemt låneudbyder vælger at gribe sagen an. F.eks. vil visse låneudbydere automatisk indfri din gamle gæld direkte til bestemte kreditorer. Hvis der er tale om denne model, så vil du derfor ikke på noget tidspunkt have det lånte beløb stående på din konto. Og mange mennesker foretrækker faktisk dette, idet man jo ikke behøver være bange for at komme til at falde for fristelsen og bruge pengene. Den anden ofte anvendte model går i stedet ud på at indbetale det ønskede beløb på din konto, hvorefter du nu selv vil have ansvaret for at afbetale dine andre gældsposter.

Hvor meget kommer jeg så til at betale med et samlelån?

Det er i dag bestemt ikke unormalt at have adskillige gældsposter hos flere forskellige låneudbydere. Disse forskellige lån svinger fra de helt store boliglån til de allermindste forbrugslån. Det er derfor vanskeligt at sige præcist hvor meget du vil skulle betale for et samlelån, idet dette selvfølgelig kommer helt an på den type lån du har optaget tidligere. Det enester der er stensikkert er, at du næsten altid vil komme til at betale betydeligt mindre i renter og gebyrer ved at samle dine lån til ét enkelt. Hvis du kan nikke genkendende til dette scenarie, hvor du føler at du er ved at drukne i renter og gebyrer, så kunne et samlelån faktisk være en helt fornuftig løsning. Og du er faktisk ikke den eneste. I løbet af de seneste år har rigtig mange folk nemlig også opdaget de økonomiske fordele ved at skifte til et samlelån.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.