græs

Indret en have, du har lyst til at være i

dxx333

Der er ingen tvivl om, at der kommer mere og mere fart på teknologien. Der går garanteret ikke mange år, hvis ikke vi allerede er der, før man kan sidde permanent i sofaen og få sin underholdning, gå på arbejde og bestille mad lige til hoveddøren. Desuden er sociale medier og internettet i det hele taget beviseligt enormt afhængighedsskabende. Det er altså ikke en gang sikkert, at du vil have lyst til at flytte dig fra den hypotetiske sofa du sidder i.

Kom ud i haven

Skal du gøre både dig selv og dine børn en tjeneste, handler det dog om at få ændret det så hurtigt som muligt. Tid med telefonen i hånden kan nemlig være godt i moderation. I for lang tid ad gangen begynder det dog at være usundt for både sind og krop. Kroppen har ganske enkelt brug for at komme ud og bevæge sig. Det vidner de utallige muskler, som menneskekroppen er skabt med, om. Vi har ligeledes brug fro sollys og frisk luft for at kunne få vitaminer og udskille lykkehormoner i hjernen. Det er altså ikke nok bare at få tilpas mange likes på sit billede, hvis man vil føle sig virkelig lykkelig.

bænk

Men hvor skal man lige starte, hvis man gerne vil bryde med de dårlige teknologiske vaner og komme en smule mere udenfor under solen. En start kunne jo være haven. Langt de fleste danskere har en have, men ofte står den ubrugt i alt for lang tid. Nogle haver ender endda med at blive misligholdte, fordi deres ejere ikke interesserer sig for dem. Det er ærgerligt, for det kræver ikke særligt meget at holde en have pæn, og der er så mange muligheder, at der med garanti er noget for enhver smag.

Lav en spændende have

Det første skridt på vejen er dog at få lavet en have, som man rent faktisk har lyst til at være i. Få slået græsset, plantet en hæk og lav måske endda et fint lille blomsterbed, du kan bruge tid på at passe og vedligeholde. Det er den slags, der holder folk ude i deres haver. Du kan med fordel også bede børnene om hjælp til den slags. På den måde får de nemlig også en grund til at være ude, og så længe i er sammen om arbejdet, kan det faktisk være ganske hyggeligt.

 

Skal i have mere faste vaner i haven, kræver det dog, at I indretter haven efter formålet. Det kan være, at i skal have hængt en hængekøje op. Alt liv i haven behøver nemlig ikke at være aktivt. Man kan også bare ligge i hængekøjen, slikke noget sol, lytte radio eller læse en bog. Til de mere aktivt sindede familier er trampolinen også et aktivt valg. Har I børn, vil de med garanti også sætte pris på vilde områder, hvor de bare kan slippe fantasien løs og lege hvad de vil. På den måde er haven modgiften til den sorte skærm.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.