skrivning

Lav en historieplatform

dxx333

Elsker du gode historier? Var du helt vild med det dengang dine forældre læste højt for dig som lille og har glædet ved den gode historie holdt fast lige siden?

Unge som gamle kan alle få en hel del ud af både at læse og skrive historier – så hvad med at du skaber en historieplatform, hvor alle kan skrive løs og fortære så mange historier de vil?

Læs mere her

notesbog

Skriv dine egne historier

Det kan virke meget befriende at gå i gang med at skrive sine egne historier. Det at skrive er en meget kreativ øvelse, som kan hjælpe os med at udtrykke os selv og sætte billeder og ord på de store følelser, som vi ofte går rundt og tumler med.

Det kan nogle gange godt være svært at udtrykke sig selv, hvis man skal fortælle om følelserne og tankerne direkte. Men nogle gange kan det blive meget nemmere ved at man skaber nogle karakterer og lader dem udspille de ting, som man går og rummer på indeni.

På mange måder kan det at skrive også blive til en form for terapi for en selv, fordi man netop får bearbejdet sine følelser og tanker på en meget konstruktiv måde.

Del dine historier med andre på en blog eller en hjemmeside og se, hvad det er de synes om de fantasifulde verdener du finder på.

Lad dine læsere tilføje deres egne

Når du skaber en blog, hvor du skriver dine historier, så kan du med fordel også lade dine læsere komme med deres egne små historier. På den måde bliver hjemmesiden eller bloggen ikke kun noget som du skaber alene. Det bliver i stedet et fælles projekt, som mange flere kan bidrage til og have glæde af.

Du kan også lære en hel del af at læse andre folks historier og se, hvad det er for nogle fantasifulde ting de finder på. Du kan bl.a. lære meget om skrivestil og hvordan man skriver en gribende tekst, når du læser andre folks tekster.

Hjemmesiden kan dermed blive til et forum, hvor i som skribenter kan hjælpe hinanden og støtte hinanden i jeres egen personlige skrive-udvikling.

Et godt domænenavn

Hvis du gerne vil skabe en succesfuld blog eller hjemmeside, så skal du også have styr på alt det praktiske – som for eksempel hvad DNS er og hvorfor det er så vigtigt med et godt domænenavn.

Et domænenavn er en virtuel adresse på nettet. Ligesom du i virkeligheden har en adresse på din bolig, så skal alle hjemmesider også have et domænenavn på internettet for at man kan differentiere mellem de forskellige sider.

Det er en god ide at vælge et godt domænenavn, som er til at huske og som er et symbol for det din hjemmeside eller blog står for; en historieportal. 

Et rigtig godt domænenavn er med til at dine læsere kan huske hvor du ’bor’ henne på nettet, så de nemt kan finde frem til dig igen. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.