Flot plankebord

Ting til hjemmet du kan lave helt selv

dxx333

Sommeren har endelig ramt os, og det betyder en masse frihed til gør-det-selv-projekter! Corona har virkelig skabt en stor trend inden for DIY-projekter. Alle har haft gang i et eller andet spændende projekt. Alle strikker, hækler, bygger og arbejder med andet nips for tiden. Hvis du ikke allerede er hoppet med på bølgen, kan du få en masse inspiration til dit eget projekt lige her.  

Rattan natur

Lav dit eget DIY plankebord 

Plankebordet er et kæmpe hit i mange hjem. De fleste køber et plankebord, men det er faktisk ret nemt at lave det selv. På denne måde kan du også få lige præcis det bord, som du kunne tænke dig. Det er altså også lidt sejt at kunne fortælle sine gæster, at de sidder ved et bord, som man selv har lavet. Først skal du vælge hvilken type træ, du vil bruge til bordet. Plankerne kan du selv vælge at skære til, men mange steder kan plankerne også købes med de ønskede mål. Det afhænger nok af, hvor god du er med hænderne. Det eneste vigtige, du skal huske, er, at træet skal være grundigt slebet. Det gør det nemmere at give træet olie. Der findes mange forskellige olier, og du bør altid følge anvisningerne. Herefter skrues plankerne sammen på bagsiden, og ben kan også monteres. Bemærk at der findes en del forskellige ben. Du kan eksempelvis vælge ben i metal eller ubehandlet eller behandlet træ.  Du kan få en mere udførlig guide ved at klikke her

DIY

Sengegavl med fransk flet 

Møbler med rattan eller fransk flet er blevet meget populært. Du finder flere sengegavle med fransk flet online. Men det er endnu sjovere at lave den selv, så den bliver præcis, som du ønsker. Det eneste, du har brug for er: Rattan, fodlister og vinkelbeslag. Du bestemmer, om du vil hæfte det franske flet eller lime det. Hvis du allerede ejer en sengegavl, kan det også være, at du blot kan pifte den op med fransk flet. Det kan du også sagtens gøre med flere af dine andre møbler! Mange sætter f.eks. fransk flet på forskellige møbler. Det helt store er at bruge rattan på låger og lignende. Husk på, at når du arbejder med fransk flet, skal du gøre materialet vådt inden du begynder. Så lad det franske flet bløde omkring 30 minutter, inden du begynder at arbejde med det. Det gør hele processen meget nemmere og sikrer dig også et flot resultat.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.