yoga

Det er nemt at dyrke yoga hjemme i stuen

dxx333

Yogaøvelser kan udføres hvor som helst. Du skal bare bruge noget gulvplads til at udføre øvelserne. Det betyder ikke noget, hvordan vejret er udenfor. Du kan altid lave yogaøvelser hjemme på dit stuegulv. Yoga er velegnet til dig, der gerne vil gøre noget godt for dig selv. Yogaøvelser styrker kroppen og kan hjælpe dig til at finde en indre balance og ro.

Hvad er yoga?

Yoga er en gammel disciplin, som kommer fra Indien. I sin oprindelige form integrerer yoga mange fysiske, mentale og spirituelle sider af den menneskelige tilværelse. I vores vestlige kultur er yogaen mest kendt for de fysiske øvelser og til en vis grad for dens åndedræts- og meditationsøvelser.

Yogaøvelser giver smidighed og styrke, og de kan hjælpe dig med at finde en indre balance. Nogle anvender yogaen udelukkende på grund af dens fysiske gavnlige virkninger. Andre lægger vægt på yogaens afbalancerende virkninger på sindet, både mentalt og følelsesmæssigt.

Læg en plan for din yogatræning

Når du har besluttet dig for, at du vil begynde at dyrke yoga, skal du starte med at lægge en plan for din træning. Tænk over, hvad du gerne vil opnå med yogatræningen. Er det vigtigste for dig at fokusere på de fysiske resultater som smidighed og styrke? Eller vil du også gerne finde en indre ro og balance?

Det er altid en god ide at starte med nogle af de enkle basisøvelser. Du kan finde en masse inspiration og information på nettet. Start med at sammensætte et enkelt og overskueligt program. Du kan altid udvide det undervejs, når du er blevet mere trænet. Læs mere her om, hvordan du får succes med din yogatræning.

fitness

Lad børnene være med

Hvis du har mindre børn, synes du måske ikke, at du kan få ro til at lave dine yogaøvelser. Men faktisk kan man ofte mere, end man tror. Det handler bare om at gøre det. Måske vil børnene ligefrem synes, at det er spændende og vil selv prøve at være med. Børn bliver inspirerede af de ting, vi voksne gør, og de vil gerne efterligne det.

Du kan sagtens udføre dine yogaøvelser, selvom dine børn er med. Du skal dog ikke forvente, at du kan opnå den samme grad af koncentration. Hvis du har børn omkring dig, når du dyrker yoga, skal du sætte dit ambitionsniveau ned. I stedet kan du vælge at se det som en hyggelig måde, I kan foretage jer noget på sammen på.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.