søskende

Barn nummer 3 – ja eller nej?

dxx333

Som forældre til to små børn allerede kan man på ingen måde kalde jer for urutinerede. I ved tværtimod lige præcis, hvad det går ud på. I ved hvor hårdt det er at have 2 små børn, og I ved også hvor fuldkommen fantastisk, det samtidig kan føles.

For børn er i bund og grund to ting. De er på den ene side en kilde til uendelig kærlighed, glade, latter og lykke. Og så er de på den anden side roden til alt besvær, alle søvnløse nætter, knas i parforholdet og manglende fritid. Så hvordan træffer I beslutningen om, hvorvidt I skal have den tredje?

Der findes intet facit

Det ville være skønt, hvis der var et fast svar på, om barn nummer tre var en god idé eller ej. Problemet er bare, at det er der ikke. Det skyldes selvfølgelig, at alle familier er forskellige. Alle børn er også forskellige, og I kan som forældre ikke være sikre på, hvilket barn I ender med at få.

Alligevel er der nogle retningslinjer og guidelines, som I godt kan gå ud fra i forhold til jeres beslutning. Disse handler blandt andet om økonomi, jeres alder, jeres bopæl og jeres parforhold.

Er der overskud til det?

Dette er det overordnede spørgsmål, som I bør stille jer selv, inden I går i gang med at prøve at få det tredje barn. I skal overveje, om I har råd til det. Et barn koster penge, og jeres to nuværende børn skal selvfølgelig ikke mangle noget. Har i plads derhjemme? Kan jeres hus rumme et barn nummer 3? Eller kommer det til at betyde, at I skal flytte?

Hvor gamle er I, og trives I med hinanden? Det kan være hårdt at få børn når alderen er begyndt at tynge, og det kan også have konsekvenser for barnet senere hen. Har I et solidt og stabilt forhold, gør det ikke så meget. kæmper I allerede med at blive sammen, så er det måske værd at satse på forholdet frem for at planlægge endnu et nyt medlem til jeres allerede store familie.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.