Der kommer færre nyuddannede håndværkere

Sådan skal den nye svend fejres

dxx333

På det seneste har der været et stort fokus på, at vi i Danmark mangler håndværkere, mens der bliver uddannet alt fra mange fra de gymnasiale uddannelser, som egentlig slet ikke burde gå der. Det er utvivlsom rigtigt, men det kræver en langvarig ændring af både politik og kultur at få ændret på den tendens og den skævvridning, som der er når det kommer til dansk undervisning i disse år. Det vil altså også sige, at vi som normale borgere ikke kan gøre særligt meget fra eller til udover at introducere vores børn for håndværkerfagene på lige fod med alle andre uddannelser. Derudover kan vi selvfølgelig også vælge at fejre og hylde de nyuddannede svende, der trods alt er i vores omgangskreds.

Den slags bliver selvfølgelig gjort ved et svendegilde på samme måde som studenterfester. Bliver du indbudt til et svendegilde, er det altså bare med at takke ja tak, for det er i den grad grund til respekt, at der stadig er unge mennesker i dagens Danmark, der har hænderne ordentligt skruet på, og som har beslutsomhed nok til allerede nu at have truffet en beslutning om deres fag. Det håndværker fag, som de unge mennesker har valgt er selvfølgelig noget de brænder for, og det kan også mærkes på dem, deres interesser og deres personlighed. Derfor må gaverne til et svendegilde også gerne være bestemt af, hvilket håndværkerfag det unge menneske er blevet uddannet til. Er du et til et svendegilde elektriker, er det selvfølgelig noget andet, end hvis du er til svendegilde for en nyuddannet murer. 

Elektrikeren ønsker sig andet end mureren

Hvad bør du give i gave?

Har du forstand på faget, kan du selvfølgelig give dem noget, som de vil kunne bruge i deres daglige arbejde. Har du imidlertid ikke erfaring inden for deres fag, bør du nok holde dig fra den slags. Så ved de nemlig bedre selv, hvad de har brug for, og du kan ende med at skabe flere akavede situationer, end du egentlig gavner. Desuden vil de højest sandsynligt få fat i de langt de meste af, hvad de har brug for gennem deres nye arbejdsplads.

Du kan derfor også vælge at se helt bort fra deres uddannelse og i stedet give dem noget, som du ved, de vil sætte pris på. Skal den nye svend for eksempel snart flytte ud i forbindelse med arbejdet, vil det være oplagt at give ham lidt selskab i form af en hund. En hund øger beviseligt glæden og trivslen for rigtig mange mennesker, og de bliver ovenikøbet brugt i nogle faglige sammenhænge. Der er kort sagt masser af muligheder for at hylde og glæde de nye håndværkere til deres svendegilde

Gave

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.